Biografie

Annemiek de Bruin (1993) kreeg klarinetles van o.a. Herman Braune en Harmen de Boer. In 2016 behaalde ze haar bachelor-diploma aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen bij Ralph Manno en in 2018 studeerde ze met het predicaat ‘uitmuntend’ af voor haar master bij Arno Piters in Amsterdam. 
Zij volgde masterclasses bij onder andere Martin Fröst, Jörg Widmann, Walter Boeykens en Charles Neidich. Kamermuzieklessen kreeg ze van o.a. David Kuijken, Håkon Austbø en Arnau Tomas (Casals Kwartet). Annemiek won prijzen bij het Prinses Christina Concours en werd in 2013 verkozen tot “Classic Young Master” door de gelijknamige Stichting. In maart 2015 werd zij geselecteerd als vertegenwoordigster van Nederland bij het Euroconcours Klarinet.
Zij soleerde met het Brabants Orkest (2011), het Zeeuws Orkest (2012) en TY Kamerorkest (2014) en ging op uitnodiging van de Nederlandse consulaten in San Francisco, Calgary en Vancouver en de Nederland-America Foundation op tournee naar de VS en Canada (2012). Van 2014-2016 speelde zij in het jong Nederlands Blazers Ensemble. Annemiek remplaceert regelmatig, onder andere bij het Nederlands Blazers Ensemble, Philharmonie Zuidnederland en de militaire orkesten. Tijdens het seizoen 2018-2019 maakt Annemiek deel uit van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest.

In 2012 werd het Chimaera Trio opgericht met Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano). Het trio trad onder andere op tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en het Grachtenfestival Amsterdam. Ook werden diverse prijzen gewonnen, o.a. bij de Storioni ensemblewedstrijd en het Tristan Keuris Kamermuziekconcours.
Verder treedt Annemiek regelmatig op met haar vaste begeleider Jan Gruithuyzen en in wisselende ensembles.

Annemiek ontving onlangs een bijdrage van de Stichting Eigen Muziekinstrument voor het aanschaffen van een es-klarinet.